آیین نامه حدود و وظایف و تشکیلات تهیه نقشه املاک بصورت کاداستر و مقررات اجرایی آن موضوع تبصره 3 ماده
فصل اول : تعاریف
ماده 1- نقشه کاداستر:
به مجموعه عملیات فنی ،مهندسی ، ممیزی ،ثبتی و حقوقی در مورد املاکی اطلاق می شود که جریان ثبتی آن خاتمه یافته اعم از اینکه در دفتر املاک ثبت شده یا نشده باشد به جهت آنکه محدوده و موقعیت املاک را مشخص نماید وارتباط جغرافیایی آنها را با یکدیگر نشان دهد وبه منظور تثبیت مالکیت و تسهیل در هر و فصل دعاوی ملکی و ثبت املاک و سایر موارد مربوط به املاک اجرا گردد .
ماده 2- کاداستر روقومی و کاداستر خطی :
درصورتی که مجموعه اطلاعات کاداستر در رایانه ضبط و گوش های املاک بصورت نقاط دارای مختصات نمایانده شود ،کاداستر روقومی است و درصورتی که تهیه کاداستر بصورت نقشه های خطی دارای اطلاعات توصیفی ،ثبتی ، تهیه شود، کاداستر خطی است .
ماده 3- لایه های کاداستر :
در کاداستر روقومی اطلاعات مختلف نظیر نقشه های هندسی ، طول ابعاد ، و مساحت ملک و مشخصات ملک و مالکین و سوابق ثبتی در رایانه ضبط و اطلاعات مورد لزوم برای استفاده های گوناگون با یکدیگر تلفیق می شود این اطلاعات را لایه های کاداستری گویند که در یک سیستم بانک اطلاعاتی ‹‹سرزمین ›› ذخیره می گردد .
ماده 4- مقیاس نقشه های کاداستر :
نقشه های کاداستر با مقیاس های مختلف با توجه به نوع ملک و وسعت آنها جهت اقدامات ثبتی و استفاده مالکین وسازمانهای دولتی و غیر دولتی در صورت اعلام نیاز تهیه می گردد.
ماده 5 –منطقه ثبتی :
محدوده ای است که اجرای کاداستر در آن منطقه اعلام می گردد .
ماده 6- حذف پیشنهاد امور املاک، شورای فنی کاداستر عبارت است از معاونین سازمان و مجری طرح کاداستر و دو نفر از کارشناسان کاداستر و دو نفر از کارشناسان اور املاک به انتخاب رئیس سازمان به ثبت اسناد و املاک کشور .
ماده 7- امور اجرایی کاداستر و نقشه برداری وسیله کادر فنی و اداری زیرنظر معاون املاک طبق دستورالعمل های شورای فنی کاداستر که آیتم های نقشه را نیز مشخص می کند با تایید رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام می پذیرد.
تبصره –نظارت براجرای کاداستر در استانها به عهده مدیر کل یا سرپرست ثبت استان می باشد.
ماده 8- گروه کاداستر : به تعدادی از کارشناسان و نقشه برداران و تکنیسینها و کادر خدماتی که عملیات نقشه برداری و تلفیق اطلاعات ثبتی را در هر منطقه ثبتی انجام می دهند، اطلاق می شود.
فصل دوم : تشکیلات
ماده 9- ساختار تشکیلاتی نقشه برداری و کاداستر حسب پیشنهاد رئیس سازمان ثبت، مورد تصویب رئیس قوه قضائیه قرار می گیرد.
ماده 10- برای اجرای طرح کاداستر با پیشنهاد شورای فنی کاداستر و تصویب رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می توان در محدوده اختیارات و مقررات از امکانات بخشهای خصوصی و دولتی با موافقت آنها استفاده نمود.
فصل سوم : آموزش وتجهیزات
ماده 11- سازمان ثبت اسناد واملاک کشور می تواند درصورت لزوم در خصوص آموزش نیروهای خهمد را از طریق برگزاری دوره های آموزشی تخصصی کوتاه مدت و نیز اعزام این نیروها به منظور فوق جهت ماموریت های آموزشی تخصصی و تحقیقاتی به خارج از کشور اقدام نماید .
تبصره 1- اجرای این ماده مستلزم اخذ مجوز از مراجع قانونی است.
تبصره 2- ضوابط و چگونگی استفاده از مزایای مندرج در ماده فوق پس از طرح درشورای فنی کاداستر به تصویب رئیس سازمان اسناد و املاک کشور خواهد رسید.
ماده 12- مجری طرح کاداستر می تواند به منظور تامین تجهیزات مورد نیاز و بهره گیری از فن آوری نوین در امر کاداستروسائل و امکانات فنی لازم را بنا به پیشنهاد شورای فنی کاداستر و تائید رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خریداری نماید .
فصل چهارم : اجرای کاداستر
ماده 13- عملیات کاداستر به صورت خلاصه شامل عکسبرداری هوائی ، تبدیل رقومی عکسها و عملیات زمینی نقشه برداری و ویرایش وتکمیل زمینی ، اضافه کردن اطلاعات ثبتی ، ترسیم نقشه ،کنترل نهائی ، راه اندازی سیستم بانک اطلاعات ‹‹سرزمین ›› می باشد .
ماده 14- نحوه انجام عملیات کاداستر طبق دستورالعمل شورای فنی کاداستر با تصویب رئیس سازمان ثبت اسناد واملاک کشور خواهد بود .
ماده 15- زمان شروع عملیات کاداستر درهر منطقه ثبتی ازطریق رسانه های گروهی به اطلاع عموم خواهد رسید.
ماده 16- پس از انجام عملیات کاداستر درهر منطقه ثبتی نسخه ای از اطلاعات و نقشه ها جهت بررسی و نگهداری در سیستم بانک اطلاعات ‹‹سرزمین›› به کاداستر مرکز ارسال می گردد .
تبصره –هرگونه تغییرات بعدی نیز مشمول این ماده خواهد بود .
ماده 17- ادارات ثبت اسناد واملاک مکلفند عملیات انجام شده توسط کاداستر را ملاک عمل قرار دهند و
ماده 18- در مواردی که اسناد مالکیت موجود با اطلاعات و نقشه های کاداستر مغایرت داشته باشد، اصلاحات لازم از سوی ثبت محل یا کاداستر حسب مورد طبق مقررات صورت می گیرد .
ماده 19- در مورد تقاضای تفکیک وافراز املاک مذکور در ماده 156 قانون ثبت و تحدید حدود املاک مجاور و همچنین در دعاوی مطروحه در مراجع قضائی ، رفع اختلاف حدودی، نقشه کاداستر ملاک عمل خواهند بود.
ماده 20- رسیدگی به اشتباهات و اعتراضات و اختلافات طبق ماده 25 اصلاحی قانون ثبت ، در هیات نظارت به عمل می آید و تعیین تکلیف می شود .
تبصره –آراء هیات نظارت راجع به اختلافات واعتراضات در حدود مقررات قابل رسیدگی درشورای عالی ثبت می باشد .
ماده 21- پس از انجام عملیات کاداستر در هر منطقه ثبتی در کلیه دعاوی ملکی و امور ثبتی نقشه ها و اطلاعات کاداستر جایگزین روش سنتی ثبت می گردد .
ماده 22- پس از انجام عملیات کاداستر در هر منطقه ثبتی کلیه اقدامات از قبیل تحدید حدود ، تفکیک وافراز براساس عملیات مذکور صورت می گیرد ودرصورت درخواست مالک یم نسخه نقشه ملک به سند مالکیت الصاق واین موضوع درستون ملاحظات سند مالکیت ودفتر املاک قید می گردد .
ماده 23- هرگاه مالکین املاک مجاور جهت اصلاح محدوده املاک خود بصورت هندسی کامل و حذف شکستگی های جزئی در اصلاح املاک با یکدیگر توافق نمایند باید درخواست خود را به ثبت محل تقدیم کنند . ثبت محل با توجه به وضعیت املاک صورت مجلس اصلاحی تهیه وپس از تنظیم اقرارنامه رسمی ، اسناد مالکمیت را اصلاح می نماید .
در صورتی که عملیات کاداستر در منطقه ثبتی انجام شده باشد ، این امر با هماهنگی کاداستر بعمل خواهد آمد .
ماده 24- ادارات ودستگاه های دولتی و شهرداریها ،واقع درهر حوزه ثبتی که دررابطه با اجرای طرحهای مربوط به خود نیاز به نقشه دارند می توانند نقشه های مورد نیاز را کتبا از ثبت محل درخواست نمایند . نقشه های مذکور باید فاقد اطلاعات توصیفی باشد .
ماده 25- ارائه خدمات مذکور در ماده قبل از قبال اخذ هزینه های متعلقه صورت می گیرد .
ماده 26- نحوه استفاده از درآمدهای حاصله ناشی از ارائه خدمات کاداستر در قانون بودجه سالانه کل کشور تعیین می گردد .
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.