وزیر ساختمان وزارتخانه را فروخت!

۱۳۹۲/۲/۲۴

وزیر جهاد کشاورزی تنها به تخلیه ساختمان شیشه ای بسنده نکرد و برخی ساختمان های دیگر این وزارتخانه را نیز به عنوان مازاد، به حراج گذاشت.


وزیر جهاد کشاورزی تنها به تخلیه ساختمان شیشه ای بسنده نکرد و برخی ساختمان های دیگر این وزارتخانه را نیز به عنوان مازاد، به حراج گذاشت که از آن جمله می توان به فروش ساختمان موسسه تحقیقات شیلات اشاره کرد.


در حالی که وزیر جهاد کشاورزی در طول دوران مدیریت خود حتی نتوانست ساختمان شیشه ای متعلق به وزارت جهاد کشاورزی را به عنوان سمبل این بخش حفظ کرده و از حقوق کارشناسان این وزارتخانه دفاع کند، اکنون کاندیدای ریاست جمهوری شده است تا در صورت انتخاب از حقوق کلیه مردم ایران دفاع کند.


صادق خلیلیان در نخستین روزهای پس از کسب رای اعتماد از مجلس، با شعار انتقال کارشناسان به سر مزرعه، روی کار آمد. اما وی نه تنها نتوانست دانش و تحقیقات را به مزارع ایران منتقل کند، بلکه خانه و کاشانه کارشناسان بخش کشاورزی را نیز به باد داد.


در نخستین روزهای تصدی پست وزارت بوسیله خلیلیان، زمزمه هایی به گوش می رسید که وی با پذیرش این شرط که ساختمان شیشه ای متعلق به وزارت جهاد کشاورزی را به دولت واگذار کند، روی کار آمده است. اما بسیاری از فعالان بخش کشاورزی که به دلیل دانشگاهی بودن خلیلیان به او خیلی امیدوار بودند، موضوع واگذاری ساختمان شیشه ای را باور نکرده این قبیل شایعات را بیشتر به داستان‌های طنز شبیه می دانستند. اما در نهایت ناباوری، سرانجام پس از گذشت دو سال از وزارت خلیلیان، ساختمان شیشه ای تخلیه و به دولت تحویل داده شد.


در نخستین روزهای تخلیه ساختمان شیشه ای که تمامی معاونت های وزارت جهاد کشاورزی در آن متمرکز بودند، خلیلیان انتخاب محل کار را حق خود می دانست. اما هیچ گاه وزیر به این مسئله توجه نکرد که پراکندگی معاونت های وزارتخانه متولی تولید، چه مشکلاتی را برای کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی که نیاز به اخذ مجوز فعالیت از این وزارتخانه دارند، به همراه خواهد داشت.


با تخلیه ساختمان شیشه ای، قرار شد دولت این ساختمان را به حراج گذاشته و پول آن صرف توسعه بخش کشاورزی شود. اما متاسفانه هیچ خریداری برای قیمت پایه تعیین شده ۶۰۰ میلیارد تومانی این ساختمان پیدا نشد. ابتدا قرار بود ساختمان ۲۰ طبقه وزارت جهاد کشاورزی تبدیل به هتل شود.


بعد به خبرگزاری ایرنا پیش کش شد تا در کنار روزنامه ایران، همگی در یک ساختمان متمرکز شده به امر اطلاع رسانی مشغول شوند که مورد پذیرش مدیران این مجموعه قرار نگرفت. شایعاتی در زمینه انتقال وزارت امور خارجه به ساختمان شیشه ای منتشر شد که بلافاصله توسط مسئولان وزارت امور خارجه تکذیب شد و در نهایت، این ساختمان به قوه قضائیه واگذار شد. چنانکه گفته می شد، قرار بود مسئولان قوه قضائیه حدود ۲۲۰ میلیارد تومان به وزارت جهاد کشاورزی پرداخت کنند، اما علیرغم گذشت دو سال از استقرار قوه قضائیه در این ساختمان، هیچگاه از پول خبری نشد.


اکنون با تخلیه ساختمان شیشه ای هر کدام از معاونت های وزارت جهاد کشاورزی در گوشه ای از تهران و در ساختمانی استیجاری ساکن شدند. کشاورزان سرگردان در بین ساختمان های متعدد برای اخذ مجوز در رفت و آمد هستند.


در این میان، وزیر جهاد کشاورزی تنها به تخلیه ساختمان شیشه ای بسنده نکرد و برخی ساختمان های دیگر این وزارتخانه را نیز به عنوان مازاد، به حراج گذاشت. از آن جمله می توان به فروش ساختمان موسسه تحقیقات شیلات اشاره کرد. وزیر جهاد کشاورزی ساختمان موسسه تحقیقات شیلات واقع در خیابان فاطمی را فروخت و بخشی از کارشناسان این موسسه را در کانکسی واقع در موسسه تحقیقات جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ساکن کرد.


اگرچه یکی از ساختمان های موسسه تحقیقات جنگل ها (ساختمان اداری) برای اسکان کارشناسان موسسه تحقیقات شیلات در نظر گرفته شده بود، اما به دلیل کوچک بودن این ساختمان، مسئولان تحقیقات شیلات ناچار شدند در محوطه ورودی باغ گیاهشناسی ملی ایران به عنوان یکی از ارزشمندترین ذخایر ژنتیکی کشور، ساختمان پیش ساخته ای بنا کنند تا بخشی از بدنه کارشناسی تحقیقات شیلات در آن مستقر شود.


در شرایطی که کارشناسان بخش کشاورزی مشغول اسباب کشی در تهران بوده، تولید روندی نزولی به خود گرفت و دولت با تزریق کالاهای وارداتی بازار را تنظیم کرد. موضوعی که از آن به عنوان یکی از دلایلی یاد می شود که باعث شد در سال ۹۱، پنج کالای بخش کشاورزی شامل گندم، نهاده های دامی و دانه های روغنی در صدر جدول واردات کشور قرار بگیرد.


در نهایت درباره دوران وزارت صادق خلیلیان می توان گفت این کاندیدای ریاست جمهوری نه تنها نتوانست کارشناسان را به سمت مزارع هدایت کند، بلکه اندک داشته های بخش کشاورزی یعنی اتکای نسبی کشور به تولید محصولاتی نظیر گوشت، مرغ و گندم را نیز به باد داد. معلوم نیست خلیلیان با این کارنامه درخشان، چرا و با چه منطقی کاندیدای ریاست جمهوری شده است!


هر چند اکنون تحلیلگران سیاسی از افرادی مانند خلیلیان به عنوان کاندیداهای مشقی دولت یاد می کنند اما در عین حال کاندیداتوری وی این امکان را می دهد تا یادی از دستاوردهای درخشانش در دوران وزارت بشود، دورانی که وابستگی کشور به گندم و مرغ وارداتی را می توان از مهمترین ویژگی های آن دانست.


بازگشت به  اخبار