مجله آمریکایی «فوربز» که معمولا فهرست هایی از افراد سرشناس، با نفوذ و یا ثروتمند را منتشر می کند اخیرا فهرستی را منتشر کرد تحت عنوان «۳۰ چهره موفق زیر سن ۳۰ سال.» این فهرست افرادی را دربرمی گیرد که در سال های اخیر در زمینه فناوری های ارتباطی و یا صنایع وتحقیقات مربوط به کامپیوتر و رسانه های جدید نقش ویژه و مهمی ایفا کرده اند.
در این فهرست، در کنار مارک زاکربرگ، بنیادگذار فیس بوک و راس بلیک، از خالقین مرورگر فایرفاکس، چهار جوان ایرانی تبار زیر سن ۳۰ سال نیز به چشم می خورند به نام های: پریسا تبریز، آرش فردوسی ، بابک پهلوان و داریان شیرازی.
پریسا تبریز، از کارشناسان ارشد گوگل در زمینه ایمنی و حفاظت برنامه ها و محصولات این شرکت است. وی مدیر بخش مهندسی ایمنی شرکت گوگل است و به نوشته وب سایت این شرکت پریسا تبریز، مسئول اصلی بهبود ایمنی محصولات آن است.
وی از جمله گروهی از هکرهای حرفه ای بود که چند سال پیش توسط شرکت گوگل استخدام شدند تا با سنجش کیفیت ایمنی و حفاظتی شبکه گوگل و محصولات آن به بهبود کار و محصولات این شرکت کمک کنند.
پریسا تبریز با مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه « ایلینوی» فارغ التحصیل شده و معلومات خود را زیر نظر یکی از کارشناسان برجسته ایمنی کامپیوتر « نیکیتا بوریسف» تکمیل کرده است.
آرش فردوسی متولد سال ۱۹۸۴ از بنیانگذاران و مدیرکل بخش فنی یک موسسه اشتراک فایل های کامپیوتری به نام دراپ باکس، Dropbox است.
آرش فردوسی در سال ۲۰۰۷ همراه با شریک و همکار خود « درو هوستون» این شرکت را راه اندازی کرد. آنها چندی بعد شرکت خود را به سانفرانسیسکو منتقل کرده و با جلب سرمایه گذاری از چند موسسه مالی و سرمایه گذاران خصوصی توانستند فعالیت آن را گسترش دهند.
سرویس اشتراک فایل های کامپیوتری دراپ باکس اکنون بیش از یکصد میلیون مشترک و کاربر دارد و ارزش مالی آن سال گذشته به مرز ۴ میلیارد دلار رسید. در سال ۲۰۰۱ مجله «اینک» آرش فردوسی را در فهرست « ۳۰ پیشرو اقتصادی برجسته زیر سن ۳۰ سال » معرفی کرد و مجله « فورچون» نیز وی را در فهرست «چهل شخصیت موفق زیر سن چهل سال » در عرصه نوآوریهای اقتصادی قرار دارد.
بابک پهلوان از طراحان یک نرم افزار و سرویس تلفن های موبایل « آی فون» به نام « آرتور» است که به کاربران فهرستی از مناسبت ترین و بهترین رستوران هاو بارها را معرفی می کند.
بابک پهلوان در همین حال از بنیانگذاران و مدیرعامل یک شرکت توسعه تکنولوژی جدید به نام clever sense است. او مدیریت پروژه های متعدد طراحی و توسعه ابزارها و نرم افزارهای کامپیوتری گوناگون برای شرکت هایی نظیر گوگل ، اپل و اینتل را برعهده داشته است.
وی از سال ۲۰۰۸ تمام انرژی خود را به طراحی و توسعه تکنولوژی برای تلفن های موبایل اختصاص داده و بخشی از طراحی و محصولات وی اکنون در محصولات شرکت اپل و یا موبایل های مجهز به سیستم اندروید مورد استفاده هستند. وی فارغ التحصیل دانشگاههای برکلی و استنفورد است.
داریان شیرازی
داریان شیرازی فارغ التحصیل رشته فلسفه در مرحله دکترا از دانشگاه برکلی است و در سانفرانسیسکو زندگی می کند . وی از سنین نوجوانی کار با وب سایت ای بی (ebay) را شروع کرد و پس از چند سال به عنوان مهندسی نرم افزار به فیس بوک پیوست.
وی در سال ۲۰۰۸ شرکت ارائه خدمات تجاری و فن آوری های کامپیوتری خود را به نام «ریدیوس» (Radius ) تاسیس کرد. این موسسه اطلاعات تجاری ، ارزیابی و تحلیل از شبکه های اجتماعی و حتی بررسی های میدانی را برای بیش از پانزده میلیون موسسه اقتصادی کوچک و متوسط در آمریکا تامین می کند.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.