توضیحات هلال‌احمر درباره مرگ ۲ دانش‌آموز

۱۳۹۳/۶/۲۰

مسئولان هلال احمر جزئیات بیشتری از ماجرای غرق شدن و مرگ ۲دانش‌آموز در اردوی سازمان جوانان این جمعیت در بندر انزلی را منتشر کردند.


پس از آنکه روز چهارشنبه 2دانش‌آموز 13ساله شرکت‌کننده در اردوی المپیاد آماده هلال احمر، دچار سانحه شدند، رئیس این جمعیت دلیل غرق‌شدن آنها را رفتن به دریا بدون توجه به تذکرات مسئولان دانست و گفت: «این دانش‌آموزان در زمان ناهار و استراحت به دریا می‌روند مربیان نیز به آنان تذکر داده بودند، زیرا منطقه برای شنا ممنوع بود که گوش ندادند، یکی از مربیان آموزش و پرورش از استان خودشان نیز با آنان بود و مسئولیت بردن دانش‌آموزان را قبول کرده بود، متأسفانه آنان پس از خارج‌شدن از اردوگاه که 10نفر نیز بودند، در یک لحظه زیر پایشان در دریا خالی می‌شود، 9نفر آنان از آب خارج می‌شوند، یک نفر دچار غرق شدگی می‌شود و یک نفر هم که همراه آنان بود برای نجات اقدام می‌کند که وی نیز غرق می‌شود. »


اما وحید قبادی‌دانا، رئیس سازمان جوانان هلال احمر که این اتفاق در مجموعه تحت نظارت او اتفاق افتاد با بیان اینکه همه کسانی که در اردوهای هلال احمر حضور می‌یابند با رضایت والدین شرکت می‌کنند، گفت:« این شرکت‌کنندگان نیز تحت بیمه بودند و هرگونه خسارتی به آنان وارد شود پرداخت می‌شود.»


پیگیری موضوع


غرق شدن 2دانش‌آموز در اردوی مجموعه‌ای که متولی نجات حادثه‌دیدگان شناخته می‌شود، باعث بازتاب گسترده‌تر این حادثه در فضای رسانه‌ای کشور شد. خبر مرگ این دو دانش‌آموز 13ساله در شبکه‌های مجازی و سایت‌های خبری انعکاس زیادی داشت و با واکنش افکار عمومی همراه بود.


اینکه چرا مسئولان هلال احمر به هر نحوی شده مانع ورود 10دانش‌آموز 13ساله به دریا نشده‌اند و اینکه آیا در ساعت 3عصر ناجی مقیم در ساحل اردوگاه این مجموعه بوده یا خیر؟ از مهم‌ترین سؤالات بی‌پاسخ هستند. رئیس جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با همشهری از ارائه توضیحاتی درباره این موضوع خودداری کرده و خواستار پیگیری موضوع از مسئولان سازمان جوانان هلال احمر شد. تلاش همشهری برای ارتباط با رئیس سازمان جوانان هلال احمر و مدیر روابط عمومی این سازمان نیز بی‌نتیجه ماند.


اما نماینده مردم ساری که عضو شورای‌عالی هلال احمر نیز هست در گفت‌وگو با همشهری و در واکنش به توضیحات جمعیت هلال احمر مبنی بر اینکه خروج این دانش‌آموزان بدون اجازه و با وجود مخالفت مسئول اردو بوده است، گفت: «باید توجه کنیم که سن قانونی 18سالگی است. این یعنی یک فرد تا 18سالگی نمی‌تواند تشخیص کاملا درستی در همه زمینه‌ها داشته باشد و دچار اشتباه می‌شود بنابراین در سن‌های پایین‌تر مانند همین ماجرا نباید به تذکر دادن بسنده کرد. اگر قرار بود صرفا به تذکر قناعت کرد، می‌شد تذکرات را قبل از اردو مکتوب نوشت و دیگر نیازی به مراقب و مسئول نبود. نکته این است که بچه‌ها نمی‌توانند کار درست و غلط را تشخیص بدهند. اینکه ما از مربی استفاده می‌کنیم یعنی حتما باید نظارت کند و مسئولیتش را هم برعهده بگیرد.»


محمد دامادی با مقایسه این حادثه با ماجرای سوختن دانش‌آموزان شین‌آباد افزود:«باید شجاعت پذیرش اشتباه را داشته باشیم. تا زمانی که دنبال توجیه باشیم چنین اتفاق‌هایی خواهد افتاد. من از وزیر کشور قبلی سؤالی درباره غرق شدگی در سواحل پرسیدم. مدیران وقت مدام می‌گفتند افراد غرق‌شده خارج از محدوده شنا می‌کرده‌اند! این استدلال‌ها منطقی نیست. وقتی مجری برگزاری برنامه‌ای هستیم باید همه‌‌چیز را در موردش پیش‌بینی کرده و برایش برنامه‌ریزی کنیم. وقتی بچه‌ها را کنار دریا می‌بریم باید به عواقب آن هم توجه کنیم. ضمن اینکه این بچه‌ها بومی منطقه نبوده و تفاوت شنا در دریا و استخر را نمی‌دانسته‌اند. الان هم هلال احمر و هم آموزش و پرورش باید مسئولیت این کار را بپذیرند.»


این عضو شورای‌عالی جمعیت هلال‌احمر با تأکید بر اهمیت پیگیری موضوع گفت: بر خودمان واجب می‌دانیم تا رسیدن به جزئیات پیگیر موضوع باشیم. منتظر اعلام نتایج رسمی از بررسی‌های اولیه می‌مانیم. به‌عنوان نماینده مجلس و عضو شورای‌عالی جمعیت هلال‌احمر موضوع را در هر دو بخش دنبال خواهیم کرد. من نتیجه بحث را به بررسی دقیق‌تر موکول می‌کنم. قطعا در نخستین جلسه شورای‌عالی هلال‌احمر این مسئله پیگیری خواهد شد.


بازگشت به  اخبار