مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به طرح همکاری بین شهرداری و وزارت بهداشت برای جمعآوری زبالههای بیمارستانی، اعلام کرد: طی این طرح به طور اصولی به وزارت بهداشت برای جمع آوری زبالههای بیمارستانی کمک میکنیم.
به گزارش ایسنا، دکتر حسن کریمیان در پاسخ به سوالی درباره استفاده از بخار کارخانجات تبدیل زباله به برق گفت: یکی از کارخانجات ما کارخانه هاضم است که بخار ندارد زیرا زباله طی فرایندی به گاز متان تبدیل شده و در نهایت به برق تبدیل میشود.
وی با اشاره به اینکه در کشورهایی مانند فرانسه کارخانههای بزرگی وجود دارند که بدون ایجاد آلودگی زباله را به برق تبدیل میکنند، گفت: به دنبال این هستیم که با همکاری محیط زیست مجوز بگیریم و به سمت دستگاههایی برویم که آلودگی نداشته و استاندارد باشد.
کریمیان همچنین در پاسخ به اینکه آیا تولید برق از زباله با توجه به قیمت فروش آن به وزارت نیرو صرفه اقتصادی دارد، توضیح داد: وقتی تولید برق به صورت مشارکت شهرداری با بخش خصوصی صورت میگیرد قطعا پیمانکاران به سودآوری توجه میکنند البته شهرداری بیشتر به مساله محیط زیست، سلامت و ارتقای بهداشت مردم اهمیت میدهد.
وی همچنین درباره جمع آوری زبالههای بیمارستانی توسط شهرداریهای مناطق تصریح کرد: در رابطه با زبالههای بیمارستانی شهرداری مسئولیتی ندارد و قانون تکلیف کرده که سازمان مدیریت پسماند، وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست کارگروهی ملی در این رابطه تشکیل دهند و وضعیت جمع آوری زبالههای بیمارستانی و صنفی را مشخص کنند.
کریمیان از وجود طرحی برای بررسی نحوه جمع آوری، انتقال و اطفای زبالههای بیمارستانی خبر داد و گفت: طی این طرح به طور اصولی به وزارت بهداشت برای جمع آوری زبالههای بیمارستانی کمک میکنیم.
وی تاکید کرد: اگر در مخازن زباله چیزی خلاف قانون ببینیم با آن برخورد میکنیم و تا الان یک مورد تخلف داشتهایم.
مدیرعامل سازمان پسماند همچنین از برگزاری جلسهای با نمایندگان وزارت بهداشت خبر داد و گفت: در این جلسه موضوع زبالههای بیمارستانی را تعیین تکلیف کرده و سیاستهایمان را به وزارت بهداشت ارائه میدهیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره فراخوان صورت گرفته برای کارتنهای جمع آوری نخالهها گفت: تا کنون یک شرکت به ما پیشنهاد همکاری داده است و هفته آینده این پیشنهاد بررسی میشود. ظرفیت این کارتن 3300 تن است اما از آنجایی که برای استحصال کارتن نخاله و شست و شوی آن به آب نیاز است، باید دیگر ویژگیهای این پیشنهاد را بررسی کنیم.
کریمیان تاکید کرد:در صورت ارائه تسهیلات بانکی به بخش خصوصی مشارکت این بخش با شهرداری بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این رابطه در شش ماه گذشته 1600 نفر ساعت جلسه داشتهایم گفت: برخی شرکتهای خارجی مانند یک شرکت ایتالیایی تکنولوژی روز خود را به ما ارائه میدهند اما ما باید زبالههای کشورمان را با این تکنولوژیها تطبیق دهیم زیرا زباله هر کشور منحصر به ویژگیهای آن کشور است.
وی افزود: به طور مثال در ژاپن50 درصد زبالهها خشک و 50 درصد دیگر تر است اما در شهر ما 30 درصد زبالهها خشک و 70 درصد تر است.
کریمیان با اشاره به اینکه اگر تولید به سمت زباله خشک برود جای نگرانی نیست گفت: زباله تر به محیط زیست لطمه زده و هزینههای شهرداری را بالا میبرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت زمین کهریزک که مکان جمع آوری زباله است گفت:شورای شهر تهران 600 هکتار را برای ما دربرنامه عملیاتی پنج ساله در نظر گرفته است.
مدیر عامل سازمان پسماند همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با ایجاد آلودگی زمینهای کهریزک برای فرودگاه امام گفت: بر اساس سیاستهای ما کهریزک به سمت یک مرکز علمی و تحقیقاتی میرود. وقتی به سمت تفکیک برویم حجم زبالهها کاهش پیدا میکند و ما میخواهیم به این ترتیب به سمت کم کردن زباله برویم.
وی با بیان اینکه به تدریج این معضل را برطرف میکنیم، تاکید کرد: در چند سال گذشته کارهای بسیاری در این رابطه انجام شده است.
کریمیان ادامه داد: سه هفته پیش در ارتباط با همین موضوع جلسهای با استانداری داشتیم نگرانیها به شکل سابق نیست و ساماندهیهایی که صورت گرفته باعث شده کار بسیار راحت تر انجام شود.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.