هرچیزی در دنیا برای داشتن عمر طولانیتر و زندگی سالمتر، به مراقبت و نگهداری نیاز دارد.
گوشیهای موبایل و از آن مهمتر، شارژرتان هم از این قاعده کلی مستثنا نیستند. برای اینکه موبایلتان زمان بیشتری با شما بماند و همراهتان باشد باید از آن خوب مراقبت کنید تا نیاز نباشد با پرداخت مبلغ زیادی گوشی خودتان را عوض کنید. یکی از مهمترین مشکلات گوشیهای تلفن همراه مربوط به باتری آنهاست؛ چرا که باتری قلب تلفن همراهتان است. زمانی که شارژ گوشی ناگهان تخلیه میشود به این معنی است که باتری کارایی خود را از دست داده است یا یکی از دلایلی که گوشی هنگام کار با برنامههای مختلف هنگ میکند، نشانه عدمتوانایی باتری در تأمین توان مورد نیاز گوشی است. با رعایت نکات ساده زیر میتوان عمر باتریهای موبایل را افزایش داد.
دفعات شارژ
باتریها معمولا از نظر دفعات شارژ محدودیتهایی دارند. در هر بار شارژ، باتری را بهطور کامل شارژ کنید و تا قبل از پایان آن، آداپتور را جدا نکنید. شارژ بیش از اندازه هم برای گوشی مناسب نیست و بهتر است زمانی که پیام پایان شارژ ظاهر شد فقط تا چند دقیقه به شارژ ادامه دهید و سپس شارژر را جدا کنید. برخی افراد طبق عادت شبها باتری را شارژ میکنند و این اتصال تا صبح برقرار است. این روش نیز برای باتری مناسب نیست. نکته دیگر استفاده از رابط USB است. زمانی که گوشی را برای انتقال فایلها به کامپیوتر متصل میکنید بهصورت خودکار شارژ باتری آغاز میشود. هر بار اتصال به معنی یکبار استفاده از شارژر خواهد بود. اگر این کار را بیش از حد معمول انجام میدهید احتمال کاهش عمر باتری نیز وجود دارد.
شارژرمتناسب
از شارژرمتناسب با گوشی خود استفاده کنید چرا که ظرفیت باتریها متفاوت است. اگر شما شارژر یک گوشی دیگر را که مخصوص میلی آمپر باتری همان گوشی است به باتری خود بزنید که میلی آمپر متفاوتی دارد ممکن است گوشی شما سریعتر هم شارژ شود ولی این به باتری شما آسیب میرساند. تا حد امکان سعی کنید هنگام شارژ باتری هیچ مکالمه یا تماس تلفنی نداشته باشید چون اگر خازن باتری بهطور همزمان شارژ و دشارژ شود طبیعتا آسیب میبیند و طول عمر باتری شما کم میشود.
میزان نور صفحه نمایش
شاید باورتان نشود که با کمکردن چند درجه از روشنایی صفحه نمایش عمر شارژ باتریتان به میزان قابلتوجهی افزایش پیدا میکند. با کم کردن نور صفحه نمایش و قرار دادن آن در کمترین میزان، میتوان تا 50درصد انرژی را ذخیره و عمر باتری را بیشتر کرد.
خاموششدن اتوماتیک
یکی از قابلیتهایی که در تلفنهای همراه تعبیه شده، قابلیت خاموش شدن اتوماتیک صفحه نمایش پس از مدت زمان معین از عدماستفاده از تلفن همراه است. بهتر است زمان این قابلیت را در پایینترین حد ممکن قرار دهید تا بلافاصله بعد از اینکه دیگر با گوشی کاری نداشتید صفحه خاموش شود.
ویدجتها
از ویدجتها و تصاویر متحرک غیرضروری کمتر استفاده کنید. در اکثر گوشیها زمانی که به اینترنت متصل میشوند یا اخبار را آپدیت میکنند صداهایی پخش میشود که میتواند حجم زیادی از باتری را مصرف کند. همچنین استفاده نکردن از تصاویر متحرک برای پسزمینه زمانی که یک عکس ساده هم پاسخگوی نیاز شماست میتواند مؤثر باشد.
باتری سرور
از حالت Battery Saver یا Power Saver سیستم عامل خود استفاده کنید. این حالت برنامههایی را که شارژ باتری را مصرف میکنند از قبیل ویدجتها، نور صفحه و... را کنترل میکند.
شبکههای بیسیم
بلوتوث، جی پی آر اس، وای- فای و جی پی اس جزو مصرف کنندهگان اصلی باتری به شمار میروند. این برنامهها در حالت فعال حتی اگر استفاده نشوند، باز هم باتری مصرف میکنند. چون آنها مدام در حال جستوجو برای برقراری ارتباط هستند و این عمل حجم زیادی از باتری را مصرف میکند.
نسل سوم اینترنت همراه
3G بیشتر از GSM باتری مصرف میکند. با شروع بهکار اپراتور سوم و توسعه شبکه 3G در کشور اگر شما هم در آینده سیمکارت 3G خریداری کردید میتوانید در زمانی که نیازی به انتقال حجم زیادی از اطلاعات ندارید، روی شبکه GSM سویچ کنید تا مصرف باتری کاهش یابد.
ویبره
ویبره یا همان لرزش گوشی ازجمله دشمنان باتری گوشیهاست و باتری زیادی مصرف میکند. با خاموشکردن آن میتوانید از کاهش عمر باتری موبایلتان جلوگیری کنید.
خنک نگهداشتن گوشی
گرما دشمن درجه یک باتری گوشی تلفن همراه است. سعی کنید تا حد امکان گوشیای که باتریاش در حال تمام شدن است را در محلهای گرم مثل ماشینی که در آفتاب پارک شده یا در دست و تماس با بدن نگه ندارید زیرا گرمای بدن نیز از عمر آن میکاهد. بهترین مکان برای گوشی جایی خنک و به دور از گرماست.
قطع صداهای غیرضروری
بیشتر گوشیها صداهای کوتاهی برای فعالیتهای خود دارند. بهطور مثال، کلیدهای صفحه کلید یا کیپد هنگام تایپ صدا دارند یا خاموش و روشن شدن گوشی با موسیقی کوتاهی همراه هستند. اینگونه صداها و موسیقیهای غیرضروری به اندازه خود باعث کاهش میزان شارژدهی باتری هستند که با قطعشان میتوان باعث عمر بیشتر باتری شد.
فقط برای تماس
بازی کردن، تماشای ویدئو، تماشای عکس و بزرگ و کوچک کردن آنها و استفاده از اینترنت و وبگردی، همه دشمنان باتری هستند. پس هنگامی که در تلاش برای روشن نگه داشتن گوشی هستید از هیچ کدام از این برنامهها استفاده نکنید. بهتر است در اینگونه مواقع از گوشی فقط برای برقراری تماس استفاده کنید.
جستوجوی آنتن
جستوجو برای آنتن یکی از مواردی است که باتری زیادی مصرف میکند. بهویژه در مکانهایی که آنتن ضعیف است گوشی مدام بهدنبال سیگنال میگردد و همین امر عمر آن را میکاهد. پس در مکانهایی که تحت پوشش شبکه موبایل نیستند بهتر است گوشی خود را خاموش کنید یا در حالت پرواز (Flight) بگذارید. مکانهای شلوغ و پررفتوآمد نیز باعث فعالیت بیشتر گوشی و افزایش مصرف باتری میشود زیرا تعداد کاربرانی که از یک دکل واحد استفاده میکنند افزایش مییابد.
شارژ اولیه گوشی
اگر تازه گوشی خریدهاید، بهمنظور شارژ اولیه باتری خود لازم است ابتدا از دستگاه، تا تخلیه کامل باتری استفاده کرده و پس از تخلیه کامل شارژ، حتما آن را دوباره بهطور کامل شارژ کنید. در غیراینصورت عمر باتری کوتاه یا آسیبپذیر میشود.
شارژ اولیه حتما باید مداوم باشد؛ یعنی از لحظه اول تا 8ساعت حتی یک لحظه نباید قطع شود زیرا زمان شارژ اولیه از لحظه اول تا زمانی که برای نخستینبار قطع شود محاسبه میشود؛ یعنی اگر برای تستکردن گوشی را به شارژ بزنید شارژ اولیه گوشی شما همان مدت تست محاسبه میشود. مثلا چند ثانیه و خرابی باتری دیگر قابل جبران نیست. پس در شارژ اولیه حتما گوشی را در حالت خاموش شارژ کنید.
برنامههای تنظیمات خودکار باتری
برای انجام خودکار تمام مواردی که در بالا اشاره کردیم، برنامههای خوب و رایگانی مانند Juice Defender، Power Schedule و Llamaوجود دارد که میتوانید دانلود و استفاده کنید.
نرمافزار Battery Repair نیز میتواند عملکرد باتری موبایل شما را به طرز محسوسی بهبود بخشیده و در بهترین حالت حدود 3ساعت بر زمان کار آن اضافه کند. اگر باتری موبایل شما بهدلیل استفاده زیاد ضعیف شده و دیگر مثل قبل شارژ نگه نمیدارد، این نرم افزار با سیستم مخصوص بهینهسازی باتری قادر است بخشی از مشکلات باتری موبایل شما را برطرف کند.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.