«تنگ سرخ» در شهرستان بویراحمد، باعث نابودی ۱۰هکتار از گونههای ارزشمند گیاهی این منطقه شد.
این درحالی است که نیمه مردادماه گذشته مسئولان منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویر احمد در جمع خبرنگاران اعزامی به این استان از نبود تجهیزات آتشنشانی بهویژه نبود ناوگان هوایی اطفای حریق گله کرده و از مسئولان کشوری خواسته بودند تا با تجهیز استان به اطفای حریق هوایی مانع از خسارت جبران ناپذیر آتشسوزی در رویشگاههای طبیعی استان شوند. به گفته مسئولان منابع طبیعی کهگیلویه و بویر احمد، وجود بیش از 470گونه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی در عرصههای طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد و زمینه توسعه این گیاهان در سطحی بهوسعت 200هزار هکتار ازجمله قابلیتهای استان است که میتواند تحولی در اشتغال و حفاظت از جنگلها و مراتع استان ایجاد کند. آنها میگویند که هر 5هکتار کشت گیاهان دارویی و صنعتی باعث ایجاد یک شغل دائمی میشود.
منطقه تنگ سرخ که در 25کیلومتری جاده یاسوج به شیراز قرار دارد، یکی از مناطق پایلوت کهگیلویه و بویراحمد در کشت گیاهان دارویی است که گفته میشود حدود 12هزار هکتار از این منطقه زیرکشت گیاهان دارویی ازجمله آنغوزه رفته است. آنطور که در گزارش مهر آمده عصر دوشنبه گذشته آتشسوزی در این منطقه آغاز شد، اما مردم بومی منتظر امدادگران و نیروهای اطفای حریق نماندند و آتش را قبل از نیمهشب مهار کردند. به گفته یک شاهد عینی، در این آتشسوزی دهها درخت بادام کوهی، کیکم، بنه و... در آتش سوخت.
سجاد دهقان که خود در مهار آتش شرکت داشته است، به مهر گفت: با شروع آتشسوزی، بیش از 100نفر از اهالی با بیل و کلنگ و شاخه درختان به کوه زدند و آتشی را که بنا به گفته دهیار تنگ سرخ یکی از افراد غیربومی بهطورسهوی روشن کرده بود خاموش کردند.
سعید نظری، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بویراحمد با تأکید براینکه حفاظت از طبیعت بدون مشارکت مردم امکانپذیر نیست به مهر گفت: منطقه تنگ سرخ یکی از مناطق الگوی منابع طبیعی است و گونههای گیاهی ارزشمندی در این منطقه وجود دارد و آتش سوزی در این منطقه دور از انتظار بود. به گفته وی، مردم تنگسرخ سالهاست که دامشان را از منطقه خارج کرده و اقدام به کشت و بهرهبرداری از گیاهان دارویی کردهاند.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.