گروهی از کارشناسان سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) که به درخواست سازمان جنگلها و مراتع کشور به ایران سفر کردهاند، پس از ۱۰روز اقامت در ایران و بازدید از جنگلهای گیلان، مازندران، فارس، ایلام، لرستان و کرمانشاه از نزدیک با مسائل و مشکلات دامنگیر بلوطهای زاگرس و شمشادهای شمال آشنا شده و نتیجه مشاهدات خود را در اینباره اعلام کردند.
به گزارش مهر،پروفسورمولینا که سرپرستی گروه فائو در بازدید از جنگلها را برعهده داشت، گفت: در بازدید از جنگلهای 4استان زاگرسی معلوم شد که سابقه بیماری درختان به سال ۲۰۰۹ برمیگردد و یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از جنگلها آلوده و مبتلا به بیماری زغالی هستند و سازمان جنگلها با تهیه دستورالعمل اجرایی و بهداشتی ۶۴ هزار هکتار از درختان آلوده را قطع کرده است. به گفته وی، وضعیت ایجاد شده در جنگلهای زاگرسی طبیعی نیست و آنچه اتفاق افتاده ساخته دست بشر است. وی گفت: چرای بیرویه دام، بهرهبرداری از جنگلها برای تولید زغال و سوخت، وجود ریزگردهای دورهای، تبدیل اراضی جنگلی به اراضی کشاورزی، شخم زیر اشکوب برای خودکفایی در تولید گندم و عبور خط لوله گاز، نفت و آب ازجمله عواملی هستند که تأثیرات منفی روی جنگلها داشته است.
مدیریت چرای دام، بهرهبرداری اصولی، ارزیابی مستمر ظرفیت مراتع، ممنوعیت کشاورزی در اراضی با شیب بیش از 5درصد، غنیسازی جنگلها با کاشت درختان بلوط و سایر درختان سازگار با محیط زاگرس از مهمترین راهکارهایی است که مولینا برای نجات جنگلهای کشور توصیه کرد. او رها کردن جنگل به حال خود را جایز ندانست و افزود: قرقکردن جنگلها راهحل خوبی نیست زیرا اگر این مشکلات حل شود، مشکلات دیگری از راه میرسد.
خانم شیروما، رئیس بخش گیاهپزشکی فائو هم درباره جنگلهای گیلان و مازندران گفت:58هزار هکتار از جنگلهای شمال گرفتار خشکیدگی شمشاد هستند عامل بیماری نوعی پاتوژن و یک بیماری مهاجم است که تنها در جنگلهای انگلیس، آمریکا و نیوزیلند یافت شده است. وی گفت: برای مدیریت بیماری 3اقدام پیشگیری، درمان و احیا نیاز است. پیشگیری برای مناطقی است که هنوز بیماری در آن سرایت نکرده و درمان برای مناطقی است که تازه به این بیماری مبتلا شده و احیا برای منطقهای است که تحتتأثیر بیماری قرار دارد.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.