این روزها بحث انتقال فرودگاه مهرآباد تهران به خارج شهر حسابی داغ شده است و در این میان شهرداری پایتخت از یکسو و شورای شهر تهران از سوی دیگر چگونگی انجام این کار را در دستور کار خود قرار دادهاند.
البته شهردار تهران اعلام کرده که یکسالی میشود شهرداری کارهای مطالعاتی برای بررسی آسیبشناسی فرودگاه مهرآباد را آغاز کرده و کارگروهی نیز روی مسائلی مثل طرح مفهومی انتقال فرودگاه مهرآباد و ساخت فاز2 فرودگاه امامخمینی و همچنین توسعه منطقه مهرآباد کار میکند. شورای شهر تهران نیز آمادگی خود را برای همکاری با دولت برای پیشبرد چنین طرحی اعلام کرده است. به همین منظور احمد مسجدجامعی، رئیس شورای شهر تهران به کمیسیونهای عمران و حملونقل شهری و شهرسازی و معماری مأموریت داد تا گزارشی را درباره شرایط و نحوه انتقال فرودگاه مهرآباد از تهران آماده کنند. در عین حال وی تأکید کرد که بحث جابهجایی و انتقال فرودگاه موضوعی نیست که بتوان به فوریت درباره آن اقدام کرد.
رئیس کمیته عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران پس از یکهفته از این مأموریت ابتدا به مشکلات صوتی فرودگاه مهرآباد اشاره کرد و در رابطه با آن گفت که شورای شهر تلاش میکند تعداد پروازهای این فرودگاه از ساعت 12 شب تا 5 صبح را محدود کند. احمد دنیامالی سپس شرط نخست انتقال فرودگاه مهرآباد را تکمیل فرودگاه امامخمینی (بهرهبرداری از ترمینالهای ٢ و ٣) دانست و نتیجه گرفت که انتقال فرودگاه مهرآباد زمانبر است و عملا در کوتاهمدت امکان حذف پروازهای این فرودگاه وجود ندارد. اینطور که دنیامالی بیان کرد نباید در این راه شتابزده عمل کرد و بهزودی گزارش جامعی از مشکلات شهروندان و راههای تدریجی انتقال فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امامخمینی به هیأت رئیسه شورای شهر ارائه میشود.
اقبال شاکری، رئیس کمیته عمران شورای شهر نیز همانند دنیامالی بر این اعتقاد است که امکان جابهجایی کامل و یکباره فرودگاه مهرآباد وجود ندارد چراکه باید امکانات قابل ملاحظهای از لحاظ زیرساختی، خطوط انتقالی و لجستیک در فرودگاه امامخمینی مهیا شود که این به معنای تامین بودجهای قابل توجه است. در عین حال وی عنوان کرد که انتقال فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام دارای مصوبه دولت است و شورای شهر نیز در این راستا تلاش میکند تا مقدمات کار هرچه سریعتر فراهم شود. شاکری افزود: با جابهجایی فرودگاه امکان دسترسی مسافران در سطح کشور بدون پرداخت هزینههای انتقال و تحمل بارترافیکی به فرودگاهی بینالمللی فراهم میشود.
رنج آلودگی صوتی
سالانه حدود 109هزار نشست و برخاست در فرودگاه مهرآباد انجام میشود. این آمار را وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده و کارگروههای مطالعاتی آنرا معادل تردد 90هزار خودروی استاندارد میدانند که میتوانند به نوبه خود، آلودگی به هوای شهر تزریق کنند. البته که آلودگی صوتی هواپیماها نیز در نوع خود قابل توجه است و با یکتحقیق کوچک میتوان دریافت که اهالی شهرکها و مناطق مسکونی اطراف فرودگاه از این آلودگی چقدر رنج میبرند. بهطور مثال فاطمه صداقت یکی از اهالی شهرک گلها در محدود تهرانسر میگوید: چند وقت پیش دچار ناشنوایی موقت شدم که پزشکان علتش را همین آلودگی صوتی فرودگاه تشخیص دادند. وی با اشاره به اینکه هواپیماها هنگام اوج گرفتن صدای وحشتناکی را بالای سر ما ایجاد میکنند میافزاید: در برخی از ایام سال مثل هفته دفاع مقدس و روز ارتش به خاطر مانور هوایی، هواپیماهای بیشتری که اتفاقا صدای بلندتری دارند بالای سر خانه ما تردد میکنند. به هرحال فرودگاه مهرآباد باعث شده تا آلودگی صوتی مناطق اطرافش به دوبرابر حد مجاز برسد که این نکته ضرورت انتقال آنرا نشان میدهد.
انتقال ظرف 7سال
با همه اینها و همانطور که گفته شد برای انتقال فرودگاه مهرآباد به همکاری همه نهادهای مسئول نیاز است. عبدالحسین مختاباد، عضو کمیسیون فرهنگی - اجتماعی شورای شهر تهران نیز به این مسئله اشاره کرده و گفته که پیشبینیها نشان میدهد این پروژه به 7سال زمان احتیاج دارد. وی به فارس گفت: هم اکنون فرودگاه امام خمینی نیز از استانداردهای لازم برخوردار نیست چرا که بسیاری از پروازها در این فرودگاه با تأخیر انجام خواهد شد. این در حالی است که دیگر عضو این کمیسیون عنوان کرده شهرداری تهران و شورای شهر برای انتقال از فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امامخمینی آمادگی دارند. البته احمد حکیمیپور اضافه کرد که در این زمینه باید سایر دستگاهها ازجمله وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی همکاری داشته باشند.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.