رئیس جمهور در جمع علما، فضلا و روحانیون اردبیل با اشاره به استیضاح وزیر علوم گفت: همه باید به رای مجلس احترام بگذارند.
فارس نوشت: رئیس جمهور در این نشست با بیان اینکه حفظ آرامش در سطح دانشگاههای کشور برای ما مهم است، افزود: بنده به دکتر نجفی سرپرست وزارت علوم تاکید کردم که مسیر حفظ آرامش و تاکید بر مسایل فرهنگی اخلاقی در دانشگاهها باید ادامه داده شود.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه از همه اساتید دانشگاهها، دانشجویان و فرهیختگان انتظار میرود در این فضا با آرامش و اخلاقمداری حرکت کنند، گفت: اصل استیضاح یک وزیر، حق قانونی مجلس است و نظر نمایندگان برای ما محترم محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه تعامل دولت و مجلس و این دو با دستگاه قضا و این سه با احترام با مقام معظم رهبری و این چهار با مردم بسیار مهم و اساسی است افزود: نباید اینگونه القاء شود که در سایه استیضاح بین قوا فاصله افتاده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اهداف بسیار مهمی در پیش رو داریم و نباید دشمن را در این شرایط حساس منطقه تحریک کنیم، افزود: به هیچ وجه اینگونه مسایل بین ارکان نظام فاصله نمیاندازد.
رئیس دولت یازدهم فرجیدانا را فردی اندیشمند و صاحب نظر معرفی کرد و افزود: در آستانه بازگشایی دانشگاهها ما به یک آرامش واقعی در سطح مراکز علمی نیاز داریم.
تسنیم نیز نوشت: رئیسجمهور در جمع علما و فضلای اردبیل گفت: از آقای نجفی میخوام مسیر بالابردن کیفیت در دانشگاهها، توسعه مسائل فرهنگی و اخلاقی در دانشگاهها و حفظ آرامش در سطح دانشگاههای کشور را ادامه دهد.
رئیسجمهور در بخش ابتدایی سخنان خود اظهار کرد: بسیارخوشحالم که در این مجلس باشکوه با حضور علما و صاحب نظران، فرهیختگان و مبلغان دین مبین اسلام، فرصتی برای من هست نکاتی را به محضر شما عرض کنم.
وی افزود: در ابتدا به استیضاح امروز مجلس نسبت به وزیر علوم میپردازم و بعد مباحث متناسب با این مجلس مطرح میشود؛ بنده میدانم که وزیر علوم در میان بسیاری از دانشجویان، اساتید دانشگاه و اشخاص محبوب بود و نامهها و طومارهای فراوانی در مقاطع مختلف بهویژه در زمان استیضاح برای بنده ارسال شد که گویای این مورد بود.
همه به رای مجلس احترام بگذازند/ استیضاح حق مجلس است
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: بنده از همه دانشجویان، اساتید و مردم میخواهم که به رای مجلس احترام بگذارند، این نحوه سخن گفتن و بحث کردن بهتر از این میشود یا نمیشود را میگذاریم برای یک فرصت دیگر، اما اصل استیضاح یک وزیر طبق قانون اساسی جزو حقوق مجلس شورای اسلامی است، رای نمایندگان مجلس و رای اکثریت آنها برای ما محترم است.
وی تصریح کرد: بسیار این نکته برای بنده مهم است که تعامل دولت و مجلس و همچنین این دو با قوه قضائیه و این 3 با احترام گذاشتن به مقام معظم رهبری؛ بههرحال همه ما نمایندگان ملت هستیم، نباید این امور میان قوا فاصله بیاندازد، ما اهداف بسیار مهمی برای کشور پیشرو داریم، همچنین دشمنان بسیار فراوانی برای منطقه حساس ما و جهان اسلام وجود دارد، نباید به خاطر این گونه مسائل خدای ناکرده از هم فاصله بگیریم.
رئیسجمهور ادامه داد: نکته بعدی اینکه آقای فرجیدانا از شخصیتهای فرهیخته، اندیشمند و صاحب نظر و مدیر بودند و در دوران مدیریتشان در وزارت علوم برای گسترش علم، ایجاد فضای علم در دانشگاه، بالابردن کیفیت در دانشگاهها و نیز ایجاد آرامش در سطح دانشگاهها تلاش بسیار فراوانی داشتند.
وی با اشاره به صدور حکم سرپرستی وزارت علوم برای محمدعلی نجفی اظهار کرد: بنده از آقای نجفی که امروز ایشان را به عنوان سرپرست وزارت منصوب کردم، میخواهم این مسیر را ادامه دهد، یعنی مسیر بالابردن کیفیت در دانشگاهها، توسعه مسائل فرهنگی و اخلاقی در دانشگاهها و همچنین حفظ آرامش در سطح دانشگاههای کشور؛ همچنین میخوام از آقای فرجیدانا تشکر کنم آنهم به خاطر اینکه وی جزو وزرایی بود که با اصرار بنده وزیر شدند.
حجتالاسلام روحانی افزود: ما 2 نوع وزیر داشتیم، یک نوع وقتی درخواست داشتیم میپذیرفتند و نوع دیگر کسانی بودند که با اصرار بنده وزارت را میپذیرفتند، که آقای فرجی دانا نیز از نوع دوم محسوب میشدند؛ امیدوارم همه ما بتوانیم در مسیر و راهی که وظیفه ماست، عامل به وظیفه باشیم.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه اردبیل شهر ایمان و عشق به خاندان رسالت است، خاطرنشان کرد: از آغازی که ما با تاریخ این سرزمین آشنا شدیم، همواره عشق این مردم به اسلام و قرآن و اهل بیت(ع) بهویژه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و اصحاب باوفای حضرت آشنا بودیم، استان و خطهای که علما، اندیشمندان و فضلا و محققان بسیار را داشته است.
رئیسجمهور ادامه داد: در ایامی که در تهران بودم از وقتی که از حوزه علمیه قم آمدم به تهران، با یکی از شخصیتهای فرهیختهای آشنا بودم و در درس بودیم، ایشان حضرت آیتالله سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی بود که امروز یکی از بزرگان و علما و مراجع عالیمقام حوزه علمیه هستند، ایشان در خود انقلاب و در نهضت اسلامی و بعد در قوه قضائیه نقش بسیار ارزشمندی داشتند.
وی با بیان اینکه مرحوم آیتالله مروج را نخستین بار قبل از انقلاب در خانه حضرت آقای موسوی اردبیلی دیدم و در آنجا با ایشان آشنا شدم و بعد از آن مراودات زیادی داشتیم، گفت: در مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و حوزه علمیه همواره دیدیم که مردمی سختکوش، متدین، با استعداد، پرکار و پرتلاش هستند این بسیار ارزشمند است، حال بعضیها میگویند اردبیل اصلش آرتابیل بوده، آرتا یعنی مقدس و بیل هم یعنی شهر، یعنی شهر مقدس؛ حال این شهر مقدس بوده و آن محقق بزرگ مقدس اردبیلی بوده است.
حجتالاسلام روحانی اضافه کرد: ما محقق در تاریخ فقه و علم زیاد داریم، محقق مقدس خیلی ارزشمند است و او آنقدر تقوا و ورعاش والا بود، میدانستم که عالم بسیار بزرگی است، کسی در علمیت و تحقیقاش و محقق بودناش تردیدی نداشت اما گویی ترجیح میدادند که بگویند مقدس اردبیلی، به خاطر اینکه هیچ چیز جای تقوا و ورع را نمیگیرد؛ همه این کارها آخرش لألکم تتقون، آن تقوا و پاکدامنی بوده که بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه سرزمین اردبیل در واقع در تاریخ ما یک حقی هم به گردن ملت ایران از لحاظ ایجاد وحدت ملی دارد، اظهار کرد: حالا راجع به دوره صفویه بحث زیاد است، همه این دورههای گذشته افرادی که حاکم بودند گاهی همهاش نقاط ضعف بود اما بعضی از سلسلهها این طور بود که هم نقاط ضعف داشتند و هم نقاط قوت؛ آن سلسله جز آنهایی بود که یک عدهای از آنها نقاط ضعفشان زیاد بود و عدهای نقاط قوت و ضعف داشتند و این سلسله که در واقع از این سرزمین از نوادگان شیخ صفیالدین اردبیلی نشأت گرفته یک کار بزرگی کرده است، آن کار مهم ایجاد وحدت ملی در این کشور بود.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.