شبهای قدر در پیش است و طبق قانونی نانوشته کرکره سینماها در این ایام پایین کشیده میشود.
در اکرانماه رمضان امسال فیلمی مهمان پرده سینماها شد که مضمونی مناسبتی درباره وقایع یک شب پس از ضربت خوردن حضرت علی(ع) تا زمان شهادت ایشان دارد و حالا طبق اعلام سازمان سینمایی، هیچ فیلمی حتی «اینجا شهر دیگری است» در شبهای قدر روی پرده را نمیبیند.
شهری مثل بقیه شهرها
اینجا شهر دیگری است را حمید امجد نوشته و احمدرضا گرشاسبی سال۹۰ آن را ساخته است. این فیلم با نام قبلی «مهر و آینهها» داستانهایی پس از ضربت خوردن حضرت علی(ع) را به تصویر کشیده و به نمایش درآمدن آن درماه رمضان این تصور را ایجاد میکرد که قرار است در تعطیلات شبهای قدر هم چند سینما با نمایش فیلمی متناسب با آن حال و هوا، چراغ اکران را روشن نگه دارند اما گویا چنین نیست و اینجا شهر دیگری است هم مثل سایر فیلمهای روی پرده، روزهای آینده سینماها را ترک میکند.
نکتهای به نام شکست
فیلم گرشاسبی با هزینه بیش از یک میلیارد تومانی بنیاد سینمایی فارابی ساخته شد و حالا درحالیکه دوازدهمین روز اکران را سپری میکند، در تهران به زحمت 40میلیون تومان فروخته است. احتمالا این شکست در گیشه در بیعلاقه بودن سینمادارها و صاحبان فیلم در ادامه نمایش آن بیتأثیر نبوده است. سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره چرایی ادامه نداشتن اکران اینجا شهر دیگری است با وجود داشتن حال و هوایی کاملا منطبق با شبهای قدر به همشهری میگوید: روال بر این است که پخشکننده فیلمهایی که مایلند در ایام خاص و مناسبتها به نمایش درآیند درخواستی به اداره نظارت و ارزشیابی ارشاد میفرستند تا مجوز نمایش آن فراهم شود اما شرکت آفتاب عالمتاب چنین درخواستی به ارشاد نداده و طبعا فیلم هم در مناسبتهای پیش رو مانند سایر فیلمها نمایش نخواهد داشت.
غلامرضا فرجی البته بیرغبتی سینمادارها برای نمایش فیلم در چنین ایامی را هم بیتأثیر نمیداند و معتقد است: حتی اگر سینمادارها هم نگاهی مثبت به نمایش فیلم در این ایام داشتند، فروش فوقالعاده بد مانعی جدی برای عملی شدن این موضوع بود. این همان موضوعی است که تهیهکننده اینجا شهر دیگری است هم بر آن صحه میگذارد.
سعید سعدی به مهر گفت: بعضی فیلمها برای اکران ساخته نمیشوند و قرار نیست در گیشه مخاطب زیادی جذب کنند. یکی از دلایلی که مخاطبان با اینجا شهر دیگری است ارتباط برقرار نکردهاند فیلمنامه آن است که بیشتر به تئاتر تلویزیونی شباهت دارد و کارگردان هم آن را میدانست. من بارها گفتم فیلمنامه باید بازنویسی شود و کارگردان نمیبایست با همان فیلمنامه وارد تولید میشد. حتی با علیرضا نادری برای بازنویسی مذاکره کردم اما گرشاسبی میخواست خودش این کار را انجام دهد. برای انتخاب بازیگران هم با بسیاری از بازیگران شناختهشده صحبت کردیم که کسی حاضر به همکاری نشد و رقمهای بالا مطالبه کردند. سرانجام پریوش نظریه و هومن برقنورد ایفای نقشهای اصلی را بر عهده گرفتند.
در انتظار عید
با خاموش شدن چراغ اکران از فردا بهمدت 4روز، باید پرونده اکران رمضان را تقریبا بسته دانست. حالا سینماییها منتظرند تا بعد از سربالایی نفسگیر جام جهانی وماه رمضان اکران عید فطر دوباره به سینماها رونق ببخشد. نایبرئیس انجمن سینماداران درباره اکران عید فطر به همشهری میگوید: «امروز» سیدرضا میرکریمی از نخستین روز مرداد در گروه استقلال به نمایش درمیآید و «فرشتهها با هم میآیند» حامد محمدی مهمان گروه آزادی میشود. «کلاشینکف» سعید سهیلی در گروه آفریقا و «آذر، پرویز، شهدخت و دیگران» به کارگردانی بهروز افخمی در گروه فرهنگ نوبت اکران دارند. اکران «رد کارپت» طبق قرار قبلی تا 3هفته بعد از عید فطر ادامه مییابد و پس از فیلم پرفروش عطاران، نوبت به «شهر موشها» میرسد.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.