وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اخیرا در مطبوعات از مسکن اجتماعی بعنوان طرح جامع مسکن تعبیر میشود، تصریح کرد: مسکن اجتماعی ویژه افراد کم درآمد جامعه است و مختصات آن با طرح جامع مسکن که تمام انواع مسکن را دربرمیگیرد، متفاوت است.
ایرنا نوشت: عباس آخوندی در جمع خبرنگاران در اصفهان اظهار کرد: طرح جامع مسکن، حوزه های مختلف مسکن و توسعه آن را زیر پوشش دارد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه در سفر به اصفهان با آن مواجه شدم، این بود که اکثر مهندسان و دانشگاهیان از آلودگی هوا و وضعیت آب استان اصفهان گلایه دارند که بخشی از آن به نحوه توسعه و برنامه ریزی شهری در این استان و پیش بینی برای گسترش شهری در آینده بازمی گردد.
وی بیان کرد: این موضوعها باید در قالب طرحهای جامع و تفصیلی و مدیریت شهری مورد توجه قرار گیرد تا بر الگوی مصرف آب، برق و انرژی در ساختمان و سیستم حمل و نقل تاثیرگذار باشد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با توجه به وجود صنعت و تولید ۵۰ درصد از فولاد کشور در استان اصفهان، امکان تجدید نظر در نظام حمل و نقل، افزایش سهم حمل و نقل ریلی، ایجاد بندر خشک و چگونگی تقویت حمل و نقل ترکیبی در این استان، از محورهای مورد بررسی در جریان این سفر خواهد بود.
وی درباره طرح مسکن مهر در کشور گفت: تامین اعتبار برای اتمام کار، ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی و توجه به مسائل اجتماعی این مجموعه ها، مورد توجه ماست.
آخوندی، مجموع تعهدات بانکها در باره طرح مسکن مهر در کشور را ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه ساخت واحدهای مسکونی مسکن مهر با سرعت خوبی در سطح کشور در دست اجراست، از تلاش دولت برای تامین منابع بهتری برای شتاب در اجرای این طرحها خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در حوزه خدمات روبنایی، همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش داریم و امیدواریم تا مهر سالجاری مجموعه های آموزشی قابل توجهی در کنار مسکن های مهر ایجاد شود.
وی اضافه کرد: ساخت پاسگاه ها و مساجد، مجموعه های فرهنگی و ورزشی و خدمات جانبی در مجموعه های مسکن مهر هم در دستور کار قرار دارد و امیدواریم با ایجاد این مراکز خدماتی، افرادی که در مجموعه های مسکن مهر سکونت دارند، از خدمات خوبی بهره مند شوند.
آخوندی گفت: تامین مالی بخش مسکن نیاز به الگوهای مختلف از جمله صندوق پس انداز و تسهیلات مسکن، صندوق مستقلات و لیزینگ دارد که هر بخش مشتری خاص خود را داشته و بخش ویژه ای را پوشش می دهند.
در طرح ˈمسکن اجتماعیˈ، متوسط زیربنای هر واحد مسکونی ۵۰ متر است که برای خانوارهای دارای فرزند به ۷۰ متر نیز می رسد، اما واحدهای مسکن مهر تا ۹۰ متر مربع وسعت دارد.
در طرح مسکن مهر علاوه بر پرداخت وام، مابقی هزینه توسط متقاضی پرداخت می شود اما در مسکن اجتماعی، واحدها متناسب با وسع درآمد خانوار قیمت گذاری می شود و هر فرد با پرداخت حداکثر ۴۰ درصد درآمد خود، بصورت اجاره ای امکان سکونت در آن واحد را پیدا می کند.
واحد مسکن اجتماعی به صورت اجاره در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و دولت اعلام کرده است که واگذاری آنها از سال ۹۳ آغاز می شود.
همچنین وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مسکن مهر در سه حوزه زیربنا، خدمات روبنایی و مسائل اجتماعی مشکلات فراوانی دارد تاکید کرد: وزارت راه در کنار طرح اتمام واحدها برنامه ریزی برای مشکلات این سه محور را نیز در دستور کار دارد.
ایسنا نوشت: عباس آخوندی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: برای حل مشکلات زیربنایی گفتوگوهای مناسبی بین وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو و همچنین معاونت برنامه ریزی رییس جمهوری صورت گرفته تا مسائل مالی و تامین منابع این طرح بزرگ حل شود.
وی درباره برنامهریزیهای صورت گرفته برای حل مشکل خدمات اجتماعی در طرح مسکن مهر نیز اظهار کرد: در این رابطه صحبتها و مذاکرات خوبی با وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته و امیدواریم تا مهر ماه سال جاری تعداد مناسبی از واحدهای آموزشی در حوزه مسکن مهر افتتاح شود همچنین مسائل فرهنگی و ورزشی این طرح بزرگ نیز در دستور کار قرار گرفته که در زمان دستیابی به نتایج ملموس اعلام خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت طرح لیزینگ مسکن نیز گفت: این طرح که با هدف تامین مالی حوزه مسکن از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیری میشود می تواند در صورت نتیجه بخش بودن بخشی از بار مالی مربوط به این حوزه را حل کند. در حال حاضر مجموع منابع و اعتبارات در نظر گرفته شده برای مسکن مهر در نزد بانکها ۵۰ هزار میلیارد تومان است که نیاز به پیگیریهای جدی دارد.
آخوندی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برنامه ریزی برای توسعه صنعت حمل و نقل ریلی کشور تاکید کرد: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته برای توسعه راههای کشور راه آهن در اولویت ما قرار دارد. در این زمینه هشت شبکه و طرح بزرگ نهایی شده که برای فاینانس معرفی شدهاند.
وی افزود: در مجموع حدود ۱۰ هزار کیلومتر راه ریلی جدید در برنامه ساخت قرار دارد که از سوی شرکت راه آهن پیگیری آن انجام میشود. البته در کنار ساختن راههای جدید برنامههایی برای بهسازی و بالا بردن بهره وری خطوط ریلی فعلی در دستور کار است.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی اعمال دستورالعمل جدید پیرامون مشارکت مردمی در ساخت راههای روستایی نیز گفت: در کشور ما با توجه به سابقه فرهنگی خوبی که وجود دارد مردم به عنوان خیرین همواره درحوزههای مختلفی از جمله ساخت مدرسه و بیمارستان فعال بودهاند. دستورالعمل جدید راهی را باز می کند تا این خیرین بتوانند در حوزه ساخت راههای روستایی نیز مشارکت داشته باشند.
آخوندی خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول سالهای گذشته با توجه به بالا رفتن سهم دولت در عرصه اقتصاد عرصه برای فعالیت بخش خصوصی روز به روز محدودتر شده است از این رو برنامه داریم با پیگیریهایی که صورت می دهیم در قالب این دستورالعمل یا طرحهای دیگر شرایطی برای حضور فعال بخش خصوصی در حوزه راه سازی فراهم شود.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.