اجلاس بروکسل بدون توافق بر سر بودجه هفت ساله اتحادیه اروپا به پایان رسیده است.
قرار است نشست دیگری برای حل اختلافات برگذار شود اما مشخص نیست که ۲۷ کشور عضو این اتحادیه بتوانند بر اختلافات خود غلبه کنند.
هرمن فون رومپوی، رئیس شورای اروپا نسبت به توافق اعضای اتحادیه بر سر بودجه در سال آتی میلادی ابراز اطمینان کرده است.
علی رغم ساعتها مذاکره، مواضع کشورهای ثروتمند و کشورهایی که بیشترین تکیه را بر کمکهای دریافتی از اتحادیه اروپا دارند به هم نزدیک نشد.
بریتانیا در این اجلاس بر لزوم ثابت ماندن سطح هزینه های اتحادیه اروپا تاکید کرد.
کریس موریس، گزارشگر بی بی سی در بروکسل می گوید، اختلافهای داخلی کشورهای عضو بسیار روشن هستند و بحران اقتصاد جهانی هم این اخلافات را حتی بارز تر کرده است.
جرح و تعدیل
در ابتدا، کمیسیون اروپا که پیش نویس قوانین اتحادیه را تنظیم می کند، خواستار بودجه ای معادل ۱.۳ تریلیون دلار شده بود.
پارلمان اروپا و بسیاری از کشورهایی که دریافت کنندگان این بودجه هستند، از جمله لهستان، مجارستان و اسپانیا، از این سطح بودجه حمایت کردند.
در حالی که اکثر کشورهای اروپایی با مقداری افزایش بودجه اتحادیه موافق بودند، اکثر تامین کنندگان اصلی اتحادیه استدلال کردند که در دوره ریاضت اقتصادی، هر میران افزایش بودجه غیر قابل قبول است.
آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا از مهمترین تامین کنندگان بودجه اتحادیه اروپا محسوب می شوند، بودجه ای که تقریبا ً با ۱% تولید ناخالص ملی کل اتحادیه برابری می کند.
در جریان اجلاس، آقای رامپوی با ایجاد تغییراتی در محورهای بودجه، رقم درخواستی را به ۱.۲ تریلیون دلار کاهش داد، اما آلمان و فرانسه نتوانستند بر سر رقم تعدیل شده هم به توافق برسند و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا هم نسبت به "تقبل هزینه هایی خارج از توان" هشدار داد.
اگر کشورهای عضو تا پایان سال آتی میلادی هم بر سر بودجه این اتحادیه اروپا به توافق نرسند، بر اساس اساسنامه این اتحادیه، بودجه مصوب سال ۲۰۱۳، ماه به ماه در سال ۲۰۱۴ تمدید خواهد شد که این روند می تواند برخی از پروژه های دراز مدت را با مشکل مواجه کند
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.