موج فقر حرکتی و خمودگی به دانشگاه رسیده است

۱۳۹۳/۳/۲۵

موج فقر حرکتی و خمودگی دانش‌آموزان در مدارس همانطور که پیش‌بینی می‌شد به دانشگاه رسیده است و دانشجویان که دانش‌آموزان دیروز هستند رغبتی برای ورزش کردن ندارند و به گفته معاون وزیر علوم، این به یکی از مشکلات پیش‌روی دانشجویان تبدیل شده است.



مجتبی صدیقی هفته گذشته در گردهمایی مدیران تربیت بدنی ورزش بانوان دانشگاه‌ها اعلام کرد: فقر حرکتی بین دانشجویان شیوع پیدا کرده و دانشجویان انگیزه‌ای برای ورزش کردن ندارند و این امر موجب بروز افسردگی و ناهنجاری‌های روحی و روانی در جمعیت دانشجویی کشور شده است. فقر حرکتی و رواج زندگی غیرفعال یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه دانشجویی است.


وضعیت نامطلوب ورزش دانشگاهی


محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان نیز در حاشیه این همایش گفت: وضعیت ورزش دانشگاهی خوب است، اما تا وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد. مشکلات زیر‌ساختی وجود دارد که باید برای رفع آنها توجه ویژه‌ای شود. متأسفانه مشکلات جسمی و روانی در خوابگاه‌ها نسبتا شدید است.


فقر حرکتی در جامعه


فقر حرکتی یکی از پیامدهای زندگی ماشینی است. از چند سال پیش برخی کارشناسان و مسئولان درباره شیوع فقر حرکتی هشدار داده‌اند ولی گوش شنوایی نبوده و اکنون فقر حرکتی افزون بر جامعه دانش‌آموزی، جامعه دانشگاهی را نیز فراگرفته است. سال91 رئیس وقت فدراسیون پزشکی ورزشی ایران گفت: 60درصد دانش‌آموزان دچار فقر حرکتی یا کم‌تحرکی هستند.


لطفعلی پورکاظمی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل دانش‌آموزان در دوران تحصیل به‌ویژه در دوره ابتدایی مسئله فقر حرکتی است، اظهار کرد: با انجام انواع ورزش‌ها، بسیاری از مشکلات فقر حرکتی دانش‌آموزان ازجمله در اندام‌های زانو، شانه و کتف آنان برطرف می‌شود. ورزش در مدارس نیز چند سالی است به کما رفته و طرح‌های مقطعی هم چاره‌ساز نبوده است و دانش‌آموزان در مدارس ورزش نمی‌کنند و زنگ ورزش به دروس دیگر اختصاص می‌یابد. اکنون اغلب دانش‌آموزان به‌صورت منظم و استاندارد ورزش نمی‌کنند و ساعت‌ها وقت خود را بدون هیچ‌گونه تحرکی با کامپیوتر یا تبلت می‌گذرانند.


این در حالی است که کارشناسان عقیده دارند دانش‌آموزان باید روزانه دست‌کم 30دقیقه ورزش مناسب داشته‌باشند. شانه نامتقارن، کمر گود، کف پای صاف، پشت صاف و زانوی ضربدری از شایع‌ترین ناهنجاری‌های ساختار قامتی در بدن دانش‌آموزان است. نتیجه بی‌توجهی به ورزش دانش‌آموزی در حوزه آموزش عالی کاملا محسوس و قابل لمس است و تأثیر بسزایی در تحصیل دانشجویان دارد.


بازگشت به  اخبار