ا استقرار سامانه مدیریت روسازی معابر در پایتخت، پیشبینی میشود در سالجاری ۲۰ تا ۳۰درصد در هزینههای تعمیر و نگهداری معابر بزرگراهی صرفهجویی شود.
رئیس مرکز مطالعات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، با اشاره به گسترش خارق العاده سطح معابر شهر تهران و رشد چندبرابری هزینههای نگهداشت شبکه معابر شهری، اظهار کرد: در شرایط فعلی برنامهریزی و بودجهبندی برای مرمت و نگهداری معابر با روشهای سنتی که عمدتا بر مبنای تجربیات شخصی کارشناسان این امر و معیارهای غیرکمی و نادقیق استوار بوده است، دیگر مقرون به صرفه و به صلاح نیست.
یحیی رضایت با بیان اینکه به کارگیری سیستمهای ارزیابی مکانیزه معابر بزرگراهی و نیمهمکانیزه معابر غیربزرگراهی در سطح پایتخت، گام مهمی در راستای پیادهسازی مقدماتی سامانه مدیریت روسازی معابر (PMS) در شهر تهران است، اظهار کرد: ارزیابی تمام مکانیزه معابر بزرگراهی تهران در فصل بودجهریزی سال1393یعنی از زمستان سال گذشته رسما آغاز شد و نتایج این ارزیابیها، مبنای بودجه ریزی سالجاری در معاونتهای فنی و عمرانی مناطق 22گانه شهرداری تهران بهعنوان متولی اصلی نگهداشت معابر سطح شهر قرار گرفته است.
رئیس مرکز مطالعات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران با اشاره به بودجه 130میلیارد تومانی شهرداری برای ماموریت تعمیر و نگهداری بزرگراههای پایتخت در سال1393، اظهار کرد: با فرض صرفهجویی حداقل 20درصدی، با شیوه جدید اختصاص بودجه به نگهداشت معابر، تنها در معابر بزرگراهی حدود 26میلیارد تومان صرفه جویی در هزینهها صورت خواهد گرفت. در سالجاری ارزیابی مکانیزه معابر موجب شد تا اختصاص بودجه عمرانی مناطق براساس شاخص کیفیت معابر و اولویت بندی نیازها صورت گیرد. بدینترتیب در شکل جدید کار، کل فرایند نسبتا پیچیده مرمت و بهسازی معابر بزرگراهی، بر پایه اطلاعاتی دقیق، قابل اطمینان و عاری از خطا استوار شده و این امر بهمعنای جامه عمل پوشاندن به نظام بودجهریزی عملیاتی در شهرداری تهران است. وی با بیان اینکه اعتبارات مورد نیاز جهت عملیات تعمیر و نگهداری کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت هر معبر و ارائه الگوی بهینه توزیع منابع مالی از قابلیتهای مهم سامانه مدیریت روسازی است، گفت: آخرین گام فرایند مدیریت روسازی معابر، تهیه نقشههای اجرایی عملیات تعمیر و بهسازی، شامل مختصات و مشخصات ابعادی عملیات درزگیری، لکهگیری هندسی، تراش و روکش آسفالت و طی مراحل انجام مناقصه و واگذاری کار به پیمانکاران واجد صلاحیت خواهد بود. پس از آن نیز دادهها باید با استمرار برداشتهای میدانی به روزرسانی شود تا بانک اطلاعاتی ایجاد شده همواره برای مدیریت طرح، مبنای عمل قرار گیرد.
به گفته رضایت، پیادهسازی سامانه مدیریت روسازی معابر صرفنظر از مزایای اقتصادی، نتایج و فواید مثبت دیگری را نیز به همراه دارد که ازجمله آنها میتوان به اولویتبندی علمی و صحیح انجام عملیات تعمیر و نگهداری محورهای موجود، اعمال مناسبترین و مؤثرترین روش تعمیر و نگهداری در بهترین زمان ممکن، مدیریت و بهینهسازی توزیع منابع مالی و نظاممندتر شدن صرف منابع، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع برای استفاده مدیران مربوطه، آگاهی از شرایط موجود و تصمیمگیری بهتر در اقدامات آتی مربوط به حوزه تعمیر و نگهداری معابر، حفظ هرچه بیشتر محیطزیست و درنهایت ارتقای سطح رضایتمندی عمومی اشاره کرد. رضایت از امکان اولویتبندی پروژهها براساس محدودیتهای بودجهای، ارائه نقشههای اجرایی برای پروژهها براساس خرابیهای برداشت شده، نمایش کلیه خروجیها روی نقشههای مکان محور (در محیط GIS)، پیشبینی روند اضمحلال روسازی هر یک از معابر و همچنین امکان کنترل احجام و میزان کار انجام شده توسط پیمانکاران بهعنوان برخی دیگر از قابلیتهای سامانه مدیریت روسازی یاد کرد.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.