تلاشها برای جذب گردشگر به ایران ادامه دارد اما آیا واقعا آنچه مقامات دولت جدید در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و برخی روسای انجمنهای گردشگری در بخش خصوصی از آن بهعنوان سونامی گردشگری ایران یاد میکنند پایدار خواهد ماند؟
در تعطیلات هفته گذشته رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برای حضور در نود و هشتمین نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری به اسپانیا رفت و در جلسهای که پیش از شروع نشست با طالب ریفاعی دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی و معاونین او داشت، سند همکاریهای دوجانبه میان ایران و سازمان جهانی جهانگردی را با موضوعاتی ازجمله گسترش امکانات آموزشی، تبادل اطلاعات و نحوه حمایتهای آن سازمان از برنامههای گردشگری ایران را به امضا رساند.یادداشت تفاهم امضا شده بین مسعود سلطانیفر و طالب ریفاعی، براساس آنچه رئیس سازمان میراث فرهنگی در آن جلسه گفته است، براساس اهداف دولت جدید در تعامل گسترده با کشورهای جهان تنظیم شده است.
درخواست از UNWTO برای رشد گردشگری
براساس آنچه رئیس سازمان میراث فرهنگی در اسپانیا اعلام کرده، در 2ماه نخست سالجاری در مقایسه با سال 92ورود گردشگر اروپایی در قالب تور به ایران حدود 200درصد رشد داشته است.معاون رئیسجمهور براساس مستندات خود گفته است که تمایل زیادی در گردشگران خارجی برای سفر به ایران بهوجود آمده است.او همچنین از سازمان جهانی جهانگردی خواست تا در زمینه کاهش مشکلات جذب گردشگر به ایران در زمینههای فنی و آموزشی به ایران یاری کند.
دبیرکل سازمان جهانی گردشگری نیز گفت که با امضای یادداشت تفاهم، گام عملی برای افزایش همکاریهای تکنیکی بین سازمان جهانی گردشگری و ایران برداشته شده و قرار است که در آیندهای نزدیک، دوطرف، یک هیأت پیگیری موضوعات مورد تفاهم را تشکیل بدهند تا بخش اجرایی تفاهم را پیش ببرند.
ارتقای نظام آمار گردشگری، توسعه گردشگری الکترونیک، بازاریابی و برندسازی مقاصد گردشگری، راهکارهای جذب گردشگر از بازارهای نوظهور، راهاندازی مقر صنایعدستی سازمان جهانی جهانگردی در تهران و توسعه گردشگری دریایی از محورهای مهم یادداشت تفاهم امضا شده بین سازمان میراث فرهنگی ایران و سازمان جهانی جهانگردی است.
سونامی پایدار میماند؟
مهمترین دستاورد حضور ایران در نشست شورای جهانی جهانگردی در اسپانیا را میتوان امضای همین تفاهمنامه همکاری دو جانبه گردشگری ایران با سازمان جهانی جهانگردی دانست. اما حتی درصورت تحقق کامل آنچه طالب ریفاعی دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی به آنها اشاره کرده است باید دید آیا آنچه در ایران به سونامی گردشگری تعبیر شده و مبنای اعلام آن سهبرابرشدن تعداد گردشگران ورودی به ایران در 2ماه نخست سال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بوده پایدار خواهد ماند؟
ابراهیم پورفرج رئیس هیأت مدیره جامعه تورگردانان ایران ازجمله افرادی بود که خیلی زودتر از وقوع این سونامی نسبت به این پدیده جدید در صنعت گردشگری ایران خبر داد و گفت که شرایط بهگونهای شده که بهدلیل محدودیت خدمات به گردشگران برخی تورها به مقصد ایران کنسل میشوند.
به گفته او مراکز اقامتی در تهران، اصفهان، یزد و شیراز پر هستند و دیگر ظرفیت پذیرش ندارند. چراکه وجود آثار تاریخی 2دوره مهم قبل از اسلام و بعد از اسلام در شهرهای اصفهان و شیراز و یزد این جاذبه را ایجاد کرده تا گردشگران مشتاق دیدن این شهرها باشند. پورفرج این اظهارات را در گفتوگو با خبرگزاری میراث فرهنگی اعلام کرده است.به گفته او، درصورتی که تبلیغات سفر به ایران جدی گرفته نشود سونامی گردشگری ایران پایدار نخواهد ماند. رئیس هیأت مدیره جامعه تورگردانان ایران گفت: سونامی گردشگری بدون تبلیغات و بازارداری فروکش میکند.
به گفته پورفرج، کمبود زیرساختهای گردشگری و هتل، ورود گردشگر به کشور را با محدودیت روبهرو میکند و ادامه نیافتن تبلیغات و معرفی جاذبههای بیشتر از دیگر سو سبب میشود تا ایران تنها برای یکبار مقصد گردشگران خارجی شود و سفر دوباره گردشگر خارجی به کشور انجام نشود.
براساس تأکید رئیس جامعه تورگردانان ایران که از سونامی گردشگری در کشور سخن گفته بود، افزایش تعداد گردشگران و بازاریابی مهم است اما بازارداری و حفظ آن مهمتر است.او گفت: بدون حفاظت از بازار و بدون امکانات و تسهیلات سونامی گردشگری ایران تداوم ندارد.
بـرای عـضویـت در خـبـرنـامـه، پـسـت الکترونیک خود را وارد کنید.