مهار طوفان‌ها با تقویت پوشش گیاهی و تثبیت خاک

۱۳۹۳/۳/۱۸

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور می‌گوید که افزایش سطح عرصه‌های پوشش گیاهی و فعالیت‌های آبخیزداری به تثبیت خاک کمک کرده و از بروز طوفان‌های سهمگین جلوگیری می‌کند.



محمدحسین رفیعی در مورد اینکه تا چه اندازه آبخیزداری در پیشگیری از طوفان‌ها از قبیل طوفان‌های اخیر تهران می‌تواند مؤثر باشد به فارس گفته است که هر چقدر فعالیت‌های بیولوژیک آبخیزداری در رابطه با تقویت پوشش گیاهی افزایش یابد به تثبیت خاک و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی کمک بیشتری می‌کند.


وی در توضیح این مطلب می‌گوید: به‌طور کلی در مباحث مربوط به آبخیزداری یک سری کارهای بیولوژیک از قبیل تقویت پوشش گیاهی در عرصه‌ها، مراتع و جنگل‌ها و یک سری کارهای مکانیکی در فعالیت‌های داخل آبراه‌ها و دامنه‌ها به‌صورت سنگ‌ملات و سنگ سیمان انجام می‌شود که این کارها در تثبیت آب و خاک مؤثر است.


به گفته مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها و مراتع کنترل جریان‌های سطحی آب و نفوذ آب زیر زمین باعث حفظ آب و مانع تبخیر آب و باعث می‌شود رطوبت خاک حفظ شود که حفظ این رطوبت باعث تقویت پوشش گیاهی می‌شود.


رفیعی افزود: یکی سری اعتبارات هم به ردیف‌های حوزه آبخیزداری گلستان، حوزه آبخیزداری کویر مرکزی، حوزه آبخیزداری سیاه کوه و حوزه آبخیزداری دریاچه ارومیه اختصاص یافته که بر اساس آن، برنامه‌هایی در دستور کار قرار گرفته است.


بازگشت به  اخبار